ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Π. ΒΑΪΝΑ ΚΑΙ Γ. ΧΡΟΝΗ

Να σταματήσει τώρα η ποινική δίωξη κατά του Π. Βαϊνά!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Παντελή Βαϊνά, αιρετό της Γ΄Αθήνας, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη την οποία θεωρούμε ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι- αιρετοί της Γ΄ Αθήνας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ταυτόχρονα έχει ασκηθεί αγωγή – κατά τη διάρκεια των κρίσεων του 2011 - για "συκοφαντική δυσφήμιση" σε βάρος του Γ. Χρόνη από τον υποψήφιο, κ. Χαρ. Αλεξανδράτο, για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί το 2009 και το 2010. Ως λόγοι για τις μηνύσεις αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με πολύ χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στην βαθμολόγησή τους πήραν υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄ Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι-ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Άρα οι αιρετοί εφάρμοσαν την διακηρυγμένη θέση τους η οποία μάλιστα υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων της Γ΄ Αθήνας το Νοέμβριο του 2010 στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια όπου εκλέχτηκαν ως αιρετοί. Είναι σαφές δηλαδή ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια" αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους καταγγελίες από τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γ΄Αθήνας.

Έτσι λοιπόν, σε διάστημα δέκα ημερών ορίστηκαν 4 δίκες σε βάρος των δύο συναδέλφων!!

Συγκεκριμένα:

-Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015: Εκδικάζεται η αγωγή του Χαράλαμπου Αλεξανδράτου (πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας) εναντίον του εκπαιδευτικού Γιώργου Χρόνη για συνδικαλιστικό του φυλλάδιο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2009 (ο κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος αρχικά ζητούσε με την αγωγή του το ποσό των 125.000 € και στη συνέχεια μείωσε το ποσό στα 30.000 €).

-Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015: Εκδικάζονται οι μηνύσεις των Αταλλιώτου Κυριακής (σχολικής συμβούλου) και του Δάτσικα Θεοδοσίου (πρώην διορισμένου μέλους υπηρεσιακού συμβουλίου της Γ΄ Αθήνας) εναντίον των εκπαιδευτικών Παντελή Βαϊνά και Γιώργου Χρόνη για την αρνητική βαθμολογία στις κρίσεις επιλογής στελεχών εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2011.

-Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015: Εκδικάζεται (εξ αναβολής) η μήνυση του Χαράλαμπου Αλεξανδράτου εναντίον του εκπαιδευτικού Παντελή Βαϊνά για την αρνητική βαθμολογία στις κρίσεις επιλογής στελεχών εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2011.

Παράλληλα, με "περίεργο τρόπο" έχουν ξεκινήσει από το Υπουργείο οι διαδικασίες για την παραπομπή των συναδέλφων μας στο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής με το ερώτημα της δυνητικής αργίας (ν. 4325) !!

Οι χειρισμοί και οι ενέργειες αυτές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και δικαιώνουν τις καταγγελίες των Συλλόγων Π.Ε για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Είναι σαφές σε όλους πια ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που εξαιτίας του νέου, απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε:

• Nα σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις κατά του Π. Βαϊνά και του Γ. Χρόνη.
  • H Δ.Ο.Ε. και η ΑΔΕΔΥ να πάρουν  ξεκάθαρη θέση υπέρ των αιρετών και να τους στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ !