ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 – 2017

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 – 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε., που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 24ης Ιουνίου 2015, παρουσιάζει, σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε., την έκθεση πεπραγμένων για το δεύτερο  χρόνο της θητείας του (2016-2017).

Η σύνθεση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνδικαλιστική περίοδο 2016-2017 και μετά τη συγκρότησή του σε σώμα την 1η Οκτωβρίου 2015, είναι:

Πρόεδρος: Κικινής Θανάσης, Αντιπρόεδρος - Υπεύθυνος Εκδόσεων: Πετράκης Σταύρος, Γενικός Γραμματέας: Φασφαλής Νίκος ( μέχρι31/12/2016) Γκούμας Θανάσης (από 1/1/17), Ταμίας – Ειδικός Γραμματέας - Υπεύθυνος Τύπου και Δημ. Σχέσεων: Ανδρουλάκης Μάνος, Οργανωτικός Γραμματέας - Υπεύθυνος Υλικού & Βιβλιοθήκης: Οικονόμου Τριαντάφυλλος, Μέλη: Καλλώνης Σταύρος, Τσαγκαράτου Αιμιλία , Δριμάλα Θεοδώρα, Μαρίνης Σπύρος, Καλόγηρος Νίκος, Τρούλης Γιώργος.

Η δράση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνδικαλιστική χρονιά 2016-2017:

                Η δράση του Δ.Σ. διαμορφώθηκε μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες για τον κλάδο και την κοινωνία  μετά την ψήφιση και του τρίτου και τέταρτου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας είναι πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Όλα τα «κτυπήματα» κατά της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (δήθεν ενιαίος τύπος σχολείου, ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία τμήματος νηπιαγωγείου, επί της ουσίας κατάργηση των τμημάτων ένταξης …) επενδύθηκαν με την χρησιμοποίηση ενός προσχηματικού διαλόγου – κάλυμμα των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που οδήγησε και οδηγεί την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω. Οι συνεχείς υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς αποδείχθηκαν ανέξοδες και αυτό που απέμεινε είναι ένα εφιαλτικό τοπίο για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Όχι μόνο δεν έγιναν οι 20.000 διορισμοί αλλά οι πολιτικές και οι «αλλαγές» που εφαρμόζονται στο χώρο της εκπαίδευσης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες εργαζόμενους αναπληρωτές συναδέλφους μας στην ανεργία, οδηγούν σε απολύσεις ανθρώπων που εργάζονται για χρόνια στην εκπαίδευση.

                Το Δ.Σ. απάντησε επιθετικά στον προσχηματικό διάλογο του Υπουργείου και θωράκισε τις θέσεις του κλάδου – αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων με τον επιστημονικό λόγο  συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

                Οι δράσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, στάθηκαν ενάντια στις βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος των εργαζομένων και οδηγούν:

  • Στην οικονομική εξαθλίωση εργαζόμενων και συνταξιούχων, ειδικά και μετά την ψήφιση του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου.
  • Στην άδικη και άνιση, για άλλη μια φορά, φορολογική πολιτική με μείωση του αφορολόγητου και τη χιονοστιβάδα άμεσων και έμμεσων φόρων που συνθλίβει μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Στην ανεργία που «χτυπάει πλέον κόκκινο» και  οδηγεί την ελπιδοφόρα νέα γενιά της πατρίδας μας στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό κάτι που είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής βίας.
  • Στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους και των πυλώνων του που είναι η παιδεία και η  υγεία καθώς επίσης και κάθε κοινωνικού δικαιώματος και κατάκτησης που ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων αγώνων των εργαζόμενων.

Στην εκπαίδευση, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., είχε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, αφού η εκπαιδευτική πολιτική δεν υλοποιείται με βάση τον απαραίτητο  εκπαιδευτικό προγραμματισμό και σχεδιασμό αλλά με κριτήρια οικονομικού – λογιστικού χαραχτήρα. Η φετινή σχολική χρονιά, μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, κλείνει με 3οοο κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (κυρίως στην παράλληλη στήριξη), δίχως την προοπτική μόνιμων διορισμών για τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας.  Αναπληρωτές που είναι πλέον αντιμέτωποι με το πολλοστό έτος στη σειρά μηδενικών διορισμών (με τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής να κλείνουν 16 χρόνια αναμονής για μονιμοποίηση) αλλά και με την ανασφάλεια σχετικά με τον τρόπο πρόσληψής τους έστω και ως αναπληρωτές. Κι όλα αυτά με την προοπτική της τραγικής συρρίκνωσης ακόμη και αυτών των προσλήψεων…

Ο νέος τύπος σχολείου του κ. Φίλη συρρίκνωσε το Δημόσιο σχολείο και έδειξε το δρόμο της ανεργίας σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών συρρικνώθηκαν. Τα Ολοήμερα σχολεία διαλύθηκαν. Καταργήθηκε ο υπεύθυνος Ολοήμερου. Το Νηπιαγωγείο έχασε τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και η ειδική αγωγή αφέθηκε για άλλη μια φορά στο έλεος του Θεού.

Όλα τα παραπάνω, διαμορφώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη εικόνα ώστε να καλυφθούν, ακόμα, και βασικοί τομείς λειτουργίας των σχολείων (γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, ανταπόκριση στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους).

Μέσα σε όλο αυτό το τοπίο της αποσάθρωσης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και τις ελληνικές οικογένειες, τάζοντας 20.000 μόνιμους διορισμούς, ενιαίο τύπο ολοήμερου σχολείου, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, Ειδική Αγωγή για όλους του μαθητές που τη χρειάζονται (μετατρέποντας τα Τ.Ε. σε παράλληλη στήριξη!!!), οργανικές θέσεις στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που περιμένουν μάταια… 

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της χώρας για υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή , επέκταση του ενιαίου (;) τύπου Ολοήμερου και στα 1)θ , 2)θ και 3)θ σχολεία και αναβάθμιση της ειδικής αγωγής …μάλλον πέφτουν στο κενό αφού ο Υπουργός Παιδείας εξήγησε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι είναι εξαγγελίες που θα υλοποιηθούν σε βάθος 3ετίας.

Οι πολιτικές των αλλεπάλληλων μνημονίων, της σκληρής λιτότητας πάντα και μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της “ακύρωσης” των Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από τους «Θεσμούς»  και εκτελείται κατά γράμμα και από την Κυβέρνηση της «πρώτης φορά αριστερά», δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο αναμονής.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχώρησε σε αγωνιστικές δράσεις για την ανάδειξη όλων αυτών των προβλημάτων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Για πρώτη φορά από την αρχή της σχολικής χρονιάς έβαλε πάνω από όλα την ποιότητα της εκπαίδευσης και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Χρησιμοποίησε κάθε μέσο για την ανάδειξη προβολής των προβλημάτων για το δημόσιο σχολείο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε στο δρόμο και να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Απαιτείται αφύπνιση και δυναμικοί αγώνες. Η μάχη ενάντια στην πολιτική των μνημονίων είναι κομβικής σημασίας και πρέπει να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης αγώνων με προοπτική δικαίωσης.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

22/6/2016 Απόφαση 85ης Γενικής Συνέλευσης για φοίτηση σε ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο
23/6/2016 Ανακοίνωση – διαμαρτυρία για την ενοποίηση των σχολικών επιτροπών στο Δήμο της Αθήνας
24/6/2016 Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για δίωξη μελών Δ.Σ. Συλλόγου «Δ. Γληνός»
28/6/2016 Ανακοίνωση για δικαίωμα υποβολής αίτησης πρόσληψης ως αναπληρωτών, δασκάλων και νηπιαγωγών αποφοίτων Π.Α. ξαθ Σ.Ν. διετούς φοίτησης
29/6/2016 Ανακοίνωση για την παρακράτηση των αποδοχών των αναπληρωτών
30/6/2016 Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra
30/6/2016 Ανακοίνωση για την παιδαγωγική επάρκεια αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής (πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
30/6/2016 Ανακοίνωση για την τεράστια αναστάτωση για τους προς συνταξιοδότηση εκπαιδευτικούς
4/7/2016 Ανακοίνωση για την έκδοση των προσωρινών πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών
4/7/2016 Ανακοίνωση για την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών
4/7/2016 Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό των συναδέλφων αναπληρωτών από το επίδομα του ΟΑΕΔ
4/7/2016 Επιστολή σε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τη συμμόρφωση του Γ.Λ.Κ. με τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων πατέρων ανηλίκων
4/7/2016 Απόφαση 85ης Γ.Σ. κλάδου για την αγωνιστική δράση της Δ.Ο.Ε.
4/7/2017 Απόφαση 85ης Γενικής Συνέλευσης για την Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση
5/7/2016 Ανακοίνωση για τις μηδενικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών
5/7/2016 Αίτημα για παράταση διαδικασίας επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒμ ώστε να συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί
6/7/2016 Ανακοίνωση για να σταματήσει το «παιχνίδι» της κυβέρνησης με τους προς συνταξιοδότηση εκπαιδευτικούς
22/7/2016 Ανακοίνωση για την εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών
9/8/2016 Συνάντηση Δ.Ο.Ε. με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας για την προσχολική αγωγή
9/8/2016 Ανακοίνωση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων
9/8/2016 Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών Φ.Α. ΠΕ11 της Α/θμιας Εκπαίδευσης από τη διαδικασία για απόσπαση στα ευρωπαϊκά σχολεία
25/8/2016 Διαμαρτυρία για τον καθορισμό των λειτουργικών κενών και τις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο
26/8/2016 Ανακοίνωση για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός του δημόσιου τομέα
26/8/2016 Ανακοίνωση για συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
26/8/2016 προκήρυξη κινητοποίησης στις 31/8/2016
26/8/2016 Ανακοίνωση για την ανάκληση των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών
26/8/2016 Αίτημα σε Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα του συστήματος OPSYD
29/8/2016 Ανακοίνωση για κοινή συνάντηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ
31/8/2016 Ανακοίνωση προς Συλλόγους Διδασκόντων για μη κατανομή των λειτουργικών κενών – πρακτικό
2/9/2016 Ανακοίνωση για επιβολή νέου τύπου Ολοήμερου στην προσχολική αγωγή
2/9/2016 Απόφαση για αγωνιστική δράση – απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 15/9/2016
6/9/2016 Διαμαρτυρία για τις ρυθμίσεις για το Νηπιαγωγείο
6/9/2016 Ανακοίνωση για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής
7/9/2016 Συνέντευξη τύπου
9/9/2016 Ανακοίνωση για προσλήψεις αναπληρωτών
10/9/2016 Συνέντευξη τύπου στην ΕΔΟΘ
14/9/2016 Προετοιμασία για τις εκλογές των αιρετών  2016
15/9/2016 Απεργιακή κινητοποίηση, συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
17/9/2016 Ανακοίνωση ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, το φασισμό, συμμετοχή σε αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στις 17/9/2016
20/9/2016 Ανακοίνωση για τη δημιουργία (ΤΥ) ΖΕΠ
23/9/2016 Ανακοίνωση για την προσμέτρηση ώρας σίτισης μαθητών στους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς
24/9/2016 Ολομέλεια Προέδρων
28/9/2016 Αίτηση ακύρωσης ΔΟΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης για το «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» και ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με αυτή
28/9/2016 Ανακοίνωση για την εκ των υστέρων δοθείσα από το Υπουργείου Παιδείας, παράταση στην προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
30/9/2016 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας, 2ωρη στάση εργασίας
6/10/2016 Ανακοίνωση για την ανάπτυξη δράσεων ΔΟΕ –ΟΛΜΕ για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου
7/10/2016 Ανακοίνωση συμπαράστασης στο τούρκικο σωματείο Egitim Sen
12/10/2016 Ανακοίνωση για τον καθορισμό σχολικής μονάδας ως δυσπρόσιτη
12/10/2016 Επιστολή προς Συλλόγους Α’ Αθήνας για τον ορισμό εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αθηναίων
18/10/2016 Ανακοίνωση για τη διάλυση της  ειδικής αγωγής
25/10/2016 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, συγκέντρωση διαμαρτυρία ΔΟΕ- ΟΛΜΕ
25/10/2016 Συμμετοχή στη 2η συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος «ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση»
27/10/2016 Ψήφισμα συμπαράστασης για τη δίκη του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας
26/10/2016 Συνάντηση με εκπαιδευτικούς από τη Γερμανία
11/11/2016 Ανακοίνωση για ωράριο εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικοί ολιγοθέσιων σχολείων, νηπιαγωγοί, προσμέτρηση σίτισης
11/11/2016 Απάντηση Ν.Σ. σε ερώτημα για την παράταση θητείας Δ.Σ. Συλλόγου
15/11/2016 Συμμετοχή σε συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα
16/11/2016 Κήρυξη στάσης εργασίας για Σύλλογο Ικαρίας
16/11/2016 Ανακοίνωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
21/11/2016 Αίτηση ακύρωσης της ΔΟΕ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης για το «Ωρολόγιο πρόγραμμα ενιαίου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου»
21/11/2016 Απάντηση Ν.Σ. για το επίδομα διευθύντριας 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου
21/11/2016 Απάντηση Ν.Σ. σε ερώτημα για την απόδοση χορηγιών
21/11/2016 Απάντηση Ν.Σ. σε ερώτημα Συλλόγου Σερρών για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών
28/11/2016 Ανακοίνωση με παρατηρήσεις Ν.Σ. για την αναγνώριση πλασματικών ετών στο δημόσιο
2/12/2016 Στάση εργασίας για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε συλλαλητήριο ΕΣΑμεΑ - ΠΟΣΓΚΑμεΑ
2/12/2016 Ανακοίνωση για συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
6/12/2016 Στάση εργασίας για Σύλλογο Ζακύνθου
6/12/2016 Ανακοίνωση για τα κείμενα καταγραφής απόψεων των εκπαιδευτικών από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
6/12/2016 Συμπαράσταση σε συνάδελφο Ελισάβετ Παπαδοπούλου
7/12/2016 Συνεργασία ΔΟΕ με σύμβουλο για τα ασφαλιστικά ζητήματα
9/12/2016 Καταγγελία για την επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού στο 1ο Δ.Σχ. Ιτέας
12/12/2016 Καταληκτική ημερίδα αποτίμησης και παρουσίασης συμπερασμάτων  με θέμα: «το σχολείο που βιώνουμε – το σχολείο που οραματιζόμαστε. Κριτική και διεκδικήσεις». Πάτρα.
13/12/2016 Ανακοίνωση σχετικά με την εγκύκλιο του Ι.Ε.Π. για την περιγραφική αξιολόγηση
20/12/2016 Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη διοικητική μεταφορά των νηπιαγωγείων στην τοπική αυτοδιοίκηση
21/12/2016 Αποστολή στον Υπουργό Παιδείας συνοπτικής έκθεσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε.
5/1/2017 Εκδίκαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της ΔΟΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης για το «Ενιαίο Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου» - 3ωρη στάση εργασίας στις 13/1/2017
12/1/2017 Ακύρωση της στάσης εργασίας και αναβολή εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης της Δ.Ο.Ε. κατά της Υπουργικής Απόφασης για το «Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο»
13/1/2017 Ανακοίνωση για τη διώξη συναδέλφου Ηλία Σμήλιου μέλους του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς
18/1/2017 Καταγγελία για εκφοβισμό στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος
19/1/2017 Διαμαρτυρίες για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων
23/1/2017 Σύσκεψη αιρετών
25/1/2017 Ανακοίνωση για το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την «αναδιάρθρωση» του κλάδου και η απάντηση του κλάδου
27/1/2017 Ανακοίνωση για τις ενέργειες των Δ/ντών Εκπαίδευσης σε σχέση με τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών
27/1/2017 Συμπαράσταση στο διωκόμενο συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο
27/1/2017 Ανακοίνωση για την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων και την άμεση ανάγκη για έκτακτο κονδύλιο θέρμανσης
1/2/2017 Στάση εργασίας για στήριξη συναδέλφων Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γεώργιο
1/2/2017 Στάση εργασίας για στήριξη συναδέλφων που θα υποδεχτούν τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου Περάματος
2/2/2017 Αίτημα για παράταση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων
7/2/2017 Στάση εργασίας για στήριξη συναδέλφων Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γεώργιο
6/2/2017 Αίτημα προς Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για συνάντηση
8/2/2017 Στάση εργασίας για Σύλλογο Χανίων
9/2/2017 Διαμαρτυρία για τη νέα μείωση των εσόδων λειτουργίας των σχολείων και τον φόρο 29% στα έσοδα των σχολικών επιτροπών
17/2/2017 Συμπαράσταση σε εκπαιδευτικούς που δέχονται επιθέσεις
17/2/2017 Συνάντηση με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
20/2/2017 Συμπαράσταση σε εκπαιδευτικούς 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου που δέχθηκαν επίθεση από γονείς
21/2/2017 Ανακοίνωση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων
22/2/2017 Αίτημα συνάντησης με Υπουργό Παιδείας για ζήτημα πειθαρχικής δίωξης
22/2/2017 Καταγγελία για την επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού στους Συλλόγους Αμαλιάδας, Πάτρας
23/2/2017 Διαμαρτυρία για τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ για την εκπαίδευση
23/2/2017 Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Διάθεση λεωφορείων για διευκόλυνση μετακίνησης 
24/2/2017 Αίτημα για παράταση για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης
26/2/2017 Επίσκεψη εκπροσώπων Δ.Ο.Ε. στην Άγκυρα στα πλαίσια κινητοποίησης της ETUCE για τη στήριξη των απολυμένων Τούρκων εκπαιδευτικών
1/3/2017 Περιφερειακή σύσκεψη Πελοποννήσου
1/3/2017 Περιφερειακή σύσκεψη Θεσσαλίας
6/3/2017 Διαμαρτυρία για την εξαίρεση εκπαιδευτικών ΠΕ60-61 και ΠΕ70-71 από την προκήρυξη για πρόσληψη σε θέσεις Π.Ε. Γραμματέων στα Δικαστήρια της χώρας
6/3/2017 Τοποθέτηση και δυνατότητα μετακίνησης – δικαιώματα αναπληρωτών
6/3/2017 Αίτημα για επέκταση των ρυθμίσεων για τα στεγαστικά δάνεια και στους εκπαιδευτικούς
7/3/2017 Ανακοίνωση έπειτα από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
8/3/2017 Περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
13/3/2017 Περιφερειακή σύσκεψη Κρήτης
13/3/2017 Περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας
17/3/2017 Κήρυξη στάσης εργασίας για Σύλλογο Σάμου
20/3/2017 Αίτημα σε Υπουργό Παιδείας για συνάντηση για τα θέματα Προσχολικής Αγωγής
23/3/2017 Περιφερειακή σύσκεψη Ηπείρου
23/3/2017 Ανακοίνωση για το πρόγραμμα σίτισης «σχολικά γεύματα»
23/3/2017 Περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Ελλάδας
24/3/2017 Αίτημα για το διπλασιασμό μορίων  των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ίση αντιμετώπιση όλων των αναπληρωτών στο δικαίωμα να δηλώσουν δυσπρόσιτα σχολεία
27/3/2017 Στήριξη σε διωκόμενη συναδέλφισσα Ελ. Παπαδοπούλου
27/3/2017 Ανακοίνωση για την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών και πρόγραμμα δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών
28/3/2017 Περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας
28/3/2017 Γνωμοδότηση σχετικά με την ανάθεση αρμοδιοτήτων από τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές στους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων
30/3/2017 Γνωμοδότηση σχετικά με τη στελέχωση και λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών
30/3/2017 Απάντηση σε επιστολή Υπουργού Παιδείας σχετικά με την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης
31/3/2017 Αίτημα ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για χορήγηση άδειας για τις Γενικές Συνελεύσεις
4-5/4/2017 Πανελλήνιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και στάσεις εργασίας
6/4/2017 Ανακοίνωση για τις πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς και τις αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων
7/4/2017 Διαμαρτυρία για την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για «διαφήμιση» συνεδρίου με  θέμα «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»
12/4/2017 Ανακοίνωση για την καθυστέρηση καταβολής β’ δόσης λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες
19-20/4/2017 Εκπαιδευτικό Συνέδριο ΔΟΕ-ΠΟΕδ στη Λάρνακα
24/4/2017 Πληροφορίες για τον ορισμό Δικαστικών Αντιπροσώπων για τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων
26/4/2017 Ανακοίνωση σχετικά με την εγκύκλιο για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ
27/4/2017 Αίτημα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών και για άνοιγμα του πληροφοριακού συστήματος ΟΠΣΥΔ
27/4/2017 Ανακοίνωση για εργατική Πρωτομαγιά
28/4/2017 Ανακοίνωση για την καταχώρηση στοιχείων σχετικά με τις κτηριακές υποδομές στο σύστημα myschool
28/4/2017 Ανακοίνωση για την εγκύκλιο των εγγραφών στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2017-2018
2/5/2017 Ανακοίνωση σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής Β’ ξένης γλώσσας από τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου
3/5/2017 Αίτημα για παράταση υποβολής αίτησης αναπληρωτών
3/5/2017 Ανακοίνωση για τις μεταθέσεις και τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου
3/5/2017 Διευκρινήσεις για τις εκλογές αντιπροσώπων στους Συλλόγους της νησιωτικής Ελλάδας
4/5/2017 Αίτημα για συνάντηση με Υπουργό Παιδείας για το θέμα της Προσχολικής Αγωγής
8/5/2017 Επιστολή σε Υπουργό Παιδείας για Προσχολική Αγωγή
10/5/2017 Συνάντηση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας για την Προσχολική Αγωγή
12/5/2017 Αίτημα για συνάντηση με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο καταγγελία που αφορά τις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
17/5/2017 Στήριξη συναδέλφων ιδιωτικής εκπαίδευσης
19-20/5/2017 Διημερίδα για την Ειδική Αγωγή στο Βόλο

Απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ

10/9/2016 Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη
17/11/2016 Κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο
24/11/2016 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση
1/5/2017 Συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά
17/5/2017 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Γενικός Γραμματέας

Γκούμας Θανάσης

dhsy.jpg