11ο Ενημερωτικό δελτίο Για τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου 11-6-2014

Του αιρετού   Νταλιάνη   Πέτρου   (6978481410)     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και

αναπληρ.   αιρετού       Γκρίντζια Καίτης (6977625684)     akritzia@yahoo.gr

εκλεγμένων με την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. - Συνεργαζόμενες Κινήσεις Εκπ/κών

στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών για απόδοση 2ης ειδικότητας.

Είχαν υποβληθεί 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ 70 για απόδοση 2ης ειδικότητας οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα.

1. Διαθέσεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου.

Εκπαιδευτικοί οι οποίοι επέστρεψαν ή επιστρέφουν εντός του Ιουνίου από άδειες ανατροφής, λοχείας τοποθετήθηκαν σε Δνσεις Π.Ε. Πελοποννήσου για παροχή διοικητικού έργου ή σε Σχολικές Μονάδες για γραμματειακή υποστήριξη, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2013-2014 (21-6-2014).

1. Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε εκπ/κό Π.Ε. 70.

Δίωξη Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Την Τρίτη 27/5 πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη  η εκδίκαση της παραπομπής στο πειθαρχικό της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Μέλη   Δ.Σ. Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., δεκάδες εκπαιδευτικοί,  κυρίως από την Πελοπόννησο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους πραγματοποιώντας 3ωρη στάση εργασίας. Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΔΟΕ –ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ  καθώς και αρκετά μέλη των Παρεμβάσεων από Αττική. Ζητήθηκε  πριν ξεκινήσει η διαδικασία να δεχθεί το πειθαρχικό συμβούλιο τις αντιπροσωπείες κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.. Στην αρχή ο νομικός  Παλαιολόγος Παλαιολόγος με στοιχεία και νομικές παραπομπές αποδόμησε όλες τις μαρτυρίες-κατηγορίες, ενώ η εκπαιδευτικός Ελισάβετ Παπαδοπούλου μίλησε  πέρα από  τις κατηγορίες εναντίον της, για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν εξ’ αιτίας των κυβερνητικών πολιτικών στην εκπαίδευση. Υπερασπίστηκε το ρόλο και την παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος, την ελεύθερη διατύπωση γνώμης καθώς  και τις ευθύνες της  διοίκησης και του  υπουργείου για την διάλυση  της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Η διαδικασία απέδειξε πως όλες οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες  και οι παρεμβάσεις  της Ελισάβετ Παπαδοπούλου για τα οποίες τώρα κατηγορείται ήταν νόμιμες, συνδικαλιστικά αναγκαίες και καθοριστικές στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών και διοικητικών προβλημάτων .

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει στην πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπ/κών Π.Ε. Τα ερωτήματα των εκπ/κών για το «πότε θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις» είναι συνεχή. Ουδείς γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των μεταθέσεων, των αποσπάσεων, των μόνιμων διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών για το 2014. Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι προγραμματισμός για το Υπ. Παιδείας δεν υφίσταται, οι εκπαιδευτικοί είναι όμηροι της προχειρότητάς του, χωρίς να μπορούν οι ίδιοι να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Εύχομαι σε όλους και όλες   Καλό Καλοκαίρι                 Ιούνιος 2014

dhsy.jpg